Commodoreträffen 2022 i ord och bilder

Den sista helgen i augusti var det så ÄNTLIGEN dags för SCK:s mycket efterlängtade Commodoreträff. Träffen ägde rum i en bygdegård i Täby, strax norr om Stockholm, och sträckte sig över tre dagar. Fredagen den 26/8 kl. 10.24 låste jag och Per Bengtsson upp dörrarna till gården och började rodda med bord och elkablar etc. Allteftersom droppade folk in och vi blev fler och fler som pyntade, donade och fixade och allt eftersom klockan gick utkristalliserade sig Commodoreträffen mer och mer.

På eftermiddagen kom det ännu mer folk och kvällens event "Sen kväll med Commodoreklubben special" kom igång kl. 21:00 med en direktrapport från träffen med snabbintervjuer och prat med flera av träffens deltagare, bl.a. Erik Zalitis som sände radio direkt från träffen och Per Bengtsson som brottades i värmen med diverse haltande Commodore-elektronik i sitt hårdvaruhörn och inte minst Commodoreutställningens egna "Museiintendent" Bo Splitgren som högst initierat guidade tittarna genom utställningen. Fanns det en utställning på träffen? Javisst fanns det det! Hela 22 olika datormodeller från Commodore bredde ut sig över borden i utställningsrummet och till det 14 olika diskettstationer, extraminnen och drösvis med kringutrustning. Är nog få som sett ett så vitt spann av Commodore-prylar på en och samma gång.

Kvällen kom och morgonen grydde med lovande väder och förväntan i luften. Värmen steg allteftersom dagen gick och bidrog till en avslappnad stämning vilket resulterade i att många helt enkelt bara satt och pratade och tog det lugnt. Jocke Melin från DmZ Retro kom med "merch" och dukade upp sitt säljbord. kl. 13-15 öppnade utställningen för allmänheten och Bo fick guida runt retrostinna människor under stor uppskattning.

Kl. 19 släpades gårdens piano fram och Frida Katarina tog plats bakom klaviaturet och genomförde en hejdundrande datorspelskavalkad i en utbroderad och pastoral inramning. Prisutdelningen genomfördes och kvällens sista evenemang stod för dörren; årets Commodore-prat med Michael Tomczyk direktsänt från staterna via Zoom. Detta var mycket uppskattat och intressant och fick avrunda aktiviteterna för Commodoreträffens andra dag.

På söndagen, som var sista dagen, plockades sedan sakteliga Commodoreträffen ner för i år och gården återgick från att ha varit ett himmelskt Commodore-slott till en jordisk bygdegård. Kl. 15 var allt städat och inte ett spår av att något Commodore-event skulle ha ägt rum fanns kvar och visst är det lite drömlikt när man minns tillbaka?

Träffen gav fantastisk mersmak och nästa år skall vi fylla lokalerna med än mer folk och utveckla det frö vi i år sått till ett spirande Commodoreträd av yppersta sort.

Med solsken i mitt minne,
Björn A, ordförande SCK med övrig styrelse


Här följer blandade bilder från träffen