Aktuellt


21.07.18 – Sen kväll med Commodoreklubben hos Jonas Hultén

Vår tredje träff i serien “Sen kväll med Commodoreklubben” kommer hållas d. 19/8 kl. 21:00. Den här gången är det Johan Bentzen som hälsar på hos Jonas Hultén, stor Commodoreälskare sedan barnsben som både är spelmakare till vardags och professionellt. Han är mest känd för sin konvertering av Bruce Lee II till C64. Visning av hårdvara från CMD utlovas..

Läs mer här


21.06.19 – “Sen kväll” tittade in hos Ola Andersson

Ett mycket trevligt och intressant besök hos retrodatorsamlaren Ola Andersson kan nu läggas till handlingarna. Spörsmålen spände i vanlig ordning över breda ämnen med betoning på retroburkar och denna gång tidiga sådana. Tror jag vågar påstå att vi var många som inte ens visste att vissa av Olas datorer ens existerade. Rariteter från när och fjärran duggade tätt och förgyllde den soliga sommarkvällen som exempelvis Sord M5 och Imagination Machine. Vidare dryftades Olas djuplodande kunskaper i programmering för diverse system. Det diskuterades spel som Toki och Super Mario till C64/Amiga, det efterskottsvåndades över oändliga tidningslistningar av spel att manuellt knappa in och förundrades över Olas hembyggda analogsynth samt en livs levande Mega65. I vilket annat onlinevent har kommunikation med 128:ans VDC-chip jämförts med ett sugrör på två bytes?
Just det, kan endast inträffa under en ”Sen kväll” med SCK och vi älskar det!

Här kan ni botanisera i Olas samling: http://photon.organ.su.se/tbc/

Håll utkik under fliken “Event & träffar” samt under aktuell flik där vi inom kort kommer avisera nästa tillfälle.


21.05.30 – Sen kväll med Commodoreklubben hos Ola Andersson

Vår andra träff i serien ”Sen kväll med Commodoreklubben” kommer hållas d. 17/6 kl. 21:00. Den här gången hälsar Björn Sundberg på hos Ola Andersson, en tvättäkta samlare som började sin bana med Commodoredatorer. En spelare, spelutvecklare, Sord-hacker, brädspelsfantast och de obskyra formatens mästare.

Läs mer här


21.05.30 – SCK med i fORNDATAs nästa event

Svenska Commodoreklubben medverkar i den uppkopplade tillställningen fORNDATA Summer. Den 5:e juni är det dags och SCK håller i tävlingen Code Challenge där målet är att skriva en snygg effekt på maximalt 10 rader BASIC-kod. Vinnaren kammar hem ett fint pris från oss.

Mer info på www.forndata.org


21.05.16 – Vinnare av Traderaauktion 

Stort tack till Anders Jørgensen som med sitt generösa bud vann Traderabudgivningen av ett årsmedlemsskap i klubben samt glädjen att genom Svenska Commodoreklubben bidragit till Barncancerfonden.


21.05.14 – Lyckad första “Sen kväll” 

Tack alla ni som gjorde gårdagens online-event till en fantastisk afton i retrotecknets anda!

I vårt första ”Sen kväll med SCK” hälsade Patrik Gahm på hos Sysopen Björn Sundberg på Gotland och i hemtrevlig retromiljö dryftades allehanda spörsmål.

Det blev historier från när och fjärran, från rikssamtal till kassettyper, telefonhack till BASICODE, dolda vinylspår till SRs radiosändningar med datakod, ringa gratis till allmänna synders bekännelser m.m. etc. Och detta ackompanjerat till one-liners som ”Bara ‘PD-FOLK’ åkte på Arctic Hack” och ”Ingen har original” och mycket mer därtill..

Och kanske centralaste av frågor; vad är egentligen digitalt respektive analogt?

Många frågor blev det och ännu fler svar, kort sagt en mycket fin och mångfacetterad afton som vi snart gör om!

Håll utkik under fliken “Event & träffar” samt under aktuell flik där vi inom kort kommer avisera nästa tillfälle.


21.05.12 – 128:a-dagens tävling

Tävlingen avgjord!
 
STORT grattis till Benjamin Wiegert i Göteborg som blev vår 128:e medlem!
Vår ärofyllda Commodore-kopp signerad med #128 kommer på posten tillsammans med några dekaler att pryda Commodore-hörnan med.
 

21.05.08 – 128:a-dagen

Idag är det den 128:onde dagen på året, den s.k. ”128:a-dagen” och det måste såklart firas. Som ni alla vet är ju 128:an den bästa 8-bitarsdatorn som någonsin lanserats.

Vi tänkte fira dagen med en tävling!

Vi är snart 128 medlemmar i föreningen så vi tänkte att den medlem som blir medlem nr 128:a vinner 5st superfina SCK klistermärken + en hemlig retropryl!

Så om ni ännu inte blivit medlemmar är det nu hög tid!

PS. Självklart kommer det komma en tävling även för alla er som redan är medlemmar. Mer information i nästa medlemsbrev!

En sak till.. Läs gärna texten “C128 & spelen” som även den publicerats dagen till ära.